Германските здравствени работници до политичарите: Немаме повеќе кревети на интензивна, направете нешто

Германија се бори со третиот бран на пандемијата со Ковид 19 со недели и досега може да се каже дека не ја добива таа битка. Ова е потврдено со најновите драматични апели на водечките германски научници, Кристијан Карагијанидис и Кристијан Достен.

Според германските медиуми, веќе неколку недели се повеќе и повеќе пациенти со ковид-19 се префрлени на одделенија за интензивна нега низ цела Германија, а има помалку и помалку бесплатни кревети.

Драматичен апел од еминентни научници
„Ве молам, конечно постапете“, драматично ги праша германските власти на Твитер Кристијан Карагијанидис, научен директор на Регистарот за интензивна нега Диви.

Во жалбата веднаш му се придружи и водечкиот германски вируолог Кристијан Друстен, кој го опиша барањето на Карагијанидис како „итен повик за помош“.

Нема повеќе бесплатни кревети на интензивна нега во Бон, Бремен и Келн
Во германските градови, како Бон, Бремен и Келн, едвај има бесплатни кревети за пациенти кои претрпеле тежок срцев удар или сообраќајна несреќа, но и за пациенти заразени со коронавирус.

„Почитувани политичари, колку повеќе треба да се зголемуваат бројките пред да одлучите конечно да реагирате? Карагијанидис драматично се прашуваше на Твитер, за што потоа објавија бројни германски медиуми.

Слични содржини