„Глово“ ги суспендираше плановите за проширување во Албанија

од Vladimir Zorba

Шпанската компанија „Глово“, дел од германската компанија за онлајн испорака на храна „Деливери Херо“, соопшти дека одлучила привремено да го прекине своето проширување на албанскиот пазар.

Не беше објаснето зошто се сменија плановите.

Пред два месеци беше објавена информација дека „Глово“ почнал да вработува работници за да почне да работи во таа земја во текот на пролетта.

Слични содржини