Голем удар врз принцот Хари: Семејството му се одмаздува поради „Мегзит“

од Nikola Popovski

Бакингемската палата претрпе голем удар врз својата репутација и чест кога принцот Хари неоправдано именуваше одредени членови во својата автобиографија. Сосема искрено, принцот открил дел од семејните тајни, но и нешто за карактерите на луѓето кои стојат на чело на Обединетото Кралство. Целото семејство со смирен тон одговорило на обвинувањата, но си најдоа начин да му покажат дека повеќе не е дел од семејството.

Официјалната веб-страница на Бакингемската палата јасно покажува дека семејството се откажало од титулата Неговото Кралско Височество принцот Хари.

Според условите на договорот за „Мегзит“ од 2020 година, кога Хари и Меган го напуштија Лондон, палатата соопшти дека Хари и Меган Маркл може да ги задржат своите титули, но нема да им биде дозволено да ги користат откако ќе се повлечат како високи членови на кралското семејство.

„Сасексите нема да ги користат своите титули бидејќи повеќе не се вработени членови на кралското семејство“, се вели во соопштението од 18 јануари 2020 година.

Иако споменатите титули не се на сила од 2020 година, на некои места на страницата со принцот има трага од некои „подобри“ времиња. Сепак, заедно со името Меган Маркл, титулата беше отстранета пред три години, па Меган на некои места се нарекува „таа“ или „војвотката“.

Слични содржини