Гостите разочарани: Пицерија дополнително наплаќа за сечење пица

од Берта Китинска

Деновиве големо внимание во јавноста привлече приказната за загрепската пицерија Toccare која наплаќа услуга за сечење пица.

Многу клиенти биле непријатно изненадени од таа одлука, а сопственикот Денис Главач ги објаснил причините за тоа.

„Со оглед на тоа што сме објавени како омразена пицерија која наплаќа по пет куни за сечење пица, дозволете ни да ги кажеме причините за тоа. За почеток, дали некогаш сте нарачале ќебапи, Загреб, Виена, и откако ќе се послужат на масата, сте ги вратиле во кујната за да го исечете месото? Ние сме неаполска пицерија која вложува многу труд, труд и знаење во нашиот производ, кој е единствен во Хрватска по разновидноста на состојките и балансот на вкусови“, вели Главач, а пренесува BizLife.

„Секоја наша пица е за една личност, доаѓа со прибор за јадење, што би значело дека, како и секое друго јадење во секој друг ресторан, се јаде со вилушка и нож, не со раце, не со прсти… Исто така, на некои од нашите пици има храна (на пр. школки) што не може да се исечат, но само при конзумирање. Проблемот произлегува од навиките на луѓето во Хрватска кои се научени и воспитани да бидат услужени според сите стандарди, критериуми и желби и секако сите овие дополнителни услуги треба да бидат бесплатни“, објасни понатаму сопственикот.

На секој гостин кој побарал сечење пица претходно му било кажано дека оваа услуга се наплаќа и транспарентно е наведена на сметката, истиот гостин се согласил да плати за оваа услуга наместо самиот да ја исече пицата.

Затоа, најлесно и најбезболно би било да ја покачите цената на пицата за пет куни и да немате лоши критики поради тоа, но се надеваме дека луѓето ја разбираат поентата на овие пет куни, се вели во одговорот на пицеријата.

Гостите разочарани

Порталот Индекс го контактирал читател кој бил непријатно изненаден во пицеријата кога таа и нејзината компанија побарале од вработените да им исечат пица.

За услугата за сечење се наплаќаат дополнителни пет куни, одговорија тие.

На крајот се согласиле да платат, но најсреќни не го напуштиле објектот.

„Ова е глупост, зарем не е пологично да се покачи цената на пицата за луѓето да не се чувствуваат лошо“, вели разочараниот гостин.

Слични содржини