Honda Sustaina-C Concept, CI-MEV Concept и Specialty Sports Concept

од Vladimir Zorba

Honda ги објави своите нови производи за овогодинешниот саем за мобилност во Јапонија, кој започнува во Токио на крајот на следниот месец (медиумски денови: 25 до 26 октомври, отворени денови: 28 октомври до 5 ноември).

Штандот на Honda ќе содржи области како што се мобилноста што го отелотворува „ослободувањето“ и мобилноста што го отелотворува „проширувањето“, прикажувајќи ги различните видови на мобилност што ги обезбедува брендот, вклучувајќи мотоцикли, автомобили, електрични производи и авиони, како и поврзани технологии и концепти.

Темата на овогодинешниот штанд на Honda е „Honda Dream Loop“, која ја изразува различноста и проширувањето на соништата на посетителите кон иднината, почнувајќи од мобилноста што ги отелотворува соништата на Honda. Штандот ќе им овозможи на посетителите да ги разберат соништата што Honda се надева да ги постигне и како ќе изгледа во иднина, презентирајќи ги „Соништата и иницијативите што Honda ги постигна досега“ и „Идните животни стилови каде што соништата на Honda се остваруваат“.

Во најавата, Honda пред се ги истакнува светските премиери на електричните концептни возила Sustaina-C и CI-MEV.

Концептот Sustaina-C е едно од студиите за електрична мобилност што ве ослободува од ограничувањата на ограничените ресурси. Направен е со повторна употреба на собраната искористена акрилна смола, а преку циркулацијата на ресурсите ги ослободува ограничувањата на ограничените ресурси и овозможува заштита на глобалната средина и радост од слободното движење во иднината.

Honda CI-MEV е демонстратор за електрична мобилност со две седишта и четири тркала, кој ја користи уникатната Cooperative Intelligence (CI) и технологијата за автономно возење на Honda за да им овозможи на сите лесно и слободно да патуваат со автомобил.

Целта е да се прошири животниот век на луѓето чиј опсег на движење е ограничен.

Автономното работно возило на Honda е експериментално автономно мобилно возило од типот на платформа, кое може да се користи за различни намени. Целта е да се прошират можностите и потенцијалот на луѓето преку автономно извршување на различни задачи.

Конечно, беше објавен и Specialty Sports Concept.

Достапна е една скица која е прикажана во илустрацијата „Honda Dream Loop“ и служи како преглед.

Концептот ќе биде целосно електричен, фокусиран на „задоволство во возењето“ и „радост од возењето“. Од Honda најавуваат дека спортскиот автомобил ќе понуди високо ниво на индивидуалност.

Слични содржини