Инфлацијата во Швајцарија највисока во последните 29 години

од Stefanija Kuzmanovska

Во најновиот твит на „The Spectator Index“ се наведува дека Швајцарија пријавила годишна инфлација од 3,4 отсто.

Во јуни, Швајцарија објави годишна инфлација од 3,4 отсто, што е највисока во последните 29 години.

Швајцарија е „едно од најскапите места на планетата“ во последните 29 години.

Слични содржини