Истражување: 54 проценти од Канаѓаните нема да жалат за невакцинирана личност доколку умре

од Milan1

Голема национална анкета покажува дека 54 отсто од Канаѓаните нема да жалат за невакцинирана личност доколку се разболи или умре. Исто така, 61 процент од испитаниците не би ги признале трошоците за лекување од здравствено осигурување на оние кои не ја примиле вакцината, пренесува Н1 телевизија.

Анкетата покажува дека 27 отсто од Канаѓаните поддржуваат затворска казна за оние кои не биле вакцинирани. Според ова истражување, 66 отсто од Канаѓаните би ги принудиле сите постари од пет години да се вакцинираат.

Во исто време, 77 отсто од испитаниците не би дозволиле пристап до јавните простори на оние кои одбиваат имунизација.

Поларизацијата на вакцинацијата во Канада го достигна својот врв, како и во голем број други западни земји, јавуваат социјалните мрежи.

Слични содржини