Командантот на израелската армија: „ИДФ се бори во срцето на градот Газа, во срцето на тероризмот“

од Radmila Tasevska

Израелските сили (ИДФ) навлегле длабоко во градот Газа, соопшти вечерва командантот на израелските одбранбени сили.

„За прв пат по децении, ИДФ се бори во срцето на градот Газа. Во срцето на тероризмот“, рече генерал-мајор Јарон Финкелман.

Израелскиот министер за одбрана Јоав Галант ја потврди веста дека израелската армија се наоѓа во центарот на Газа.

Слични содржини