Македонецот кој победи на регионалното музичко шоу: Ме храни мојата пот, а не пеењето

од Симе Стоиков

Кога распеаниот ѕидар од Македонија се појави во шоуто „Никогаш не е доцна“, многумина беа изненадени од неверојатниот талент и скромноста што ја зрачи Беихан Рамов.

Од круг во круг на натпреварот го воодушевуваше регионот со песните на Шериф Коњевиќ, инаку негов идол, а потоа победи на натпреварот и се повлече од сцената на врвот на својата популарност.

Иако многумина предвидуваа дека ќе го наследи Шериф, Беихан реши да води поинаков живот во Македонија. Наместо да сними авторски песна, тој решил да се врати на својата примарна работа – ѕидарството, кое всушност никогаш не сакал да го напушти.

– Здрав сум, работам, а се уште пеам – одговори Беихан на прашањето како е, додека на прашањето дали планира да го напушти ѕидањето поради популарноста и пеењето, тој одговори со негирање.

– Не, јас одамна реков дека не се хранам со пеење, ме храни мојата работа, пот и се уште се занимавам со градежни работи. Градам, молерисувам, мајсторувам, не се откажувам, а песната како песна – секогаш ја има. За неа секогаш има простор надвор од мојата примарна работа – изјавила Беихан.

Слични содржини