Mercedes го преместува производството на EQS SUV од Америка во Германија?

од Vladimir Zorba

Некои медиуми пишуваат дека Mercedes може да го пренесе производството на електричниот модел EQS SUV од Америка во Европа.

Според тие извештаи, наводно била донесена одлука производството на возила од Алабама (САД) да се пресели во фабрика во Бремен, Германија.

Се вели дека оваа промена ќе се случи по 2025 година за да се направи простор за помалиот EQC на производната линија во САД.

Mercedes, сепак, одби да го коментира овој извештај.

Очекувано, тој EQC ќе биде модел од следната генерација, а не сегашниот модел. Исто така, би можел да го носи називот EQC SUV по поголемите модели и да направи простор во линијата за седан EQC кој ќе му конкурира на претстојниот седан i3 на BMW.

Слични содржини