Mercedes ќе повлече околу 250.000 возила

од Vladimir Zorba

Најавено е дека германскиот производител на автомобили Mercedes-Benz ќе повлече околу 250.000 возила ширум светот поради потенцијален ризик од пожар, јавува AA.

Според информациите на германската Федерална управа за моторни возила, Mercedes-Benz ќе повлече околу 250.000 возила ширум светот, вклучително и 37.000 во Германија, како мерка на претпазливост од потенцијални ризици од пожар.

Повлекувањето ќе влијае на сериските модели AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class и SL на Mercedes за 2023 година.

Германската новинска агенција (dpa) објави дека, како мерка на претпазливост, Mercedes-Benz бесплатно ќе замени одредени делови од возилата во опасност од пожар.

Планираната замена ќе трае од два до 5,5 часа, во зависност од опремата.

Слични содржини