Мисиркино бело месо во јогурт

од Stefanija Kuzmanovska
166 прегледи

Фантастична комбинација на состојки.

Состојки:

– 500 гр мисиркино бело месо

– 4 дл јогурт

– 100 гр кашкавал

– 100 гр презла

– 2 лажици магдонос

– бибер, сол, по вкус

– малку масло

Подготовка:

Кашкавалот крупно изрендајте го, магдоносот ситно исечкајте го, а месото исечкајте го на шницли.

Во сад измешајте кашкавал, магдонос и презла.

Зачинете ги шницлите со бибер и сол по вкус, потопете ги во јогурт и валкајте ги во смесата со кашкавал.

Премачкајте огноотпорен сад со масло, наредете ги подготвените шницли и преостанатиот јогурт истурете го врз нив и покријте ги со алуминиумска фолија.

Печете во загреана рерна на 200 степени околу 20 минути, потоа извадете ја алуминиумската фолија и оставете ги шницлите да заруменат.

Послужете со помфрит или по желба.

Слични содржини