Момче од Романија направило „пеколен план“ како да ги убие соучениците, било пренесено на психијатрија

од Stefanija Kuzmanovska

Момче (14) од романскиот град Галац смислило „пеколен план“ како да ги убие своите соученици на училиште. Сокрил нож во училишниот тоалет.

Кога планот му пропаднал, тој побегнал.

Пријателите, семејството и полицијата го барале 24 часа.

Кога бил пронајден, веднаш бил пренесен во психијатриска болница, каде што бил хоспитализиран.

Според романските медиуми, тој е под постојан лекарски надзор.

Слични содржини