Муцунски оствари работна средба со високи претставници на Стејт департментот, велат од ВМРО-ДПМНЕ

од Radmila Tasevska

Од опозициската партија соопштија дека потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцунски престојува во работна посета на Соединетите Американски Држави и во рамки на посетата тој остварил работна средба со високи претставници на Стејт департментот.

„Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцунски престојува во работна посета на Соединетите Американски Држави. Во рамки на посетата тој оствари работна средба со високи претставници на Стејт департментот.

Во рамките на средбата со Стивен Џи, Директор во Директоратот за Јужно – Централна Европа и Бенсон Сивек, офицер кој е одговорен за Македонија, беа потврдени одличните билатерални односи помеѓу нашата држава и САД кои неопходно е во иднина да продолжат да се надградуваат во духот на стратешкото партнерство помеѓу двете земји.

Муцунски уште еднаш ја потврди заложбата на ВМРО-ДПМНЕ за итни и темелни реформи во правосудниот систем, но и забрзан економски развој кои ќе бидат одговор на високото ниво на криминал и корупција и тешката економска состојба во државата.

Во рамки на посетата на САД, Муцунски во следните неколку денови ќе оствари средби со членови на Конгресот, високи претставници на меѓународните организации и ќе присуствува на Националниот молитвен појадок кој ќе се одржи утре во Вашингтон“, пишува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Слични содржини