Најчесто користените зачини во светот

од Vladimir Zorba
99 прегледи

Храната не е ништо посебно, без зачини и секој дел од светот има своите преференции. Тоа се овие уникатни комбинации кои ви даде различни кујни, индивидуалност и посебност на вкусот. Во секоја земја има различни билки и зачини кои се најпосакувани во кулинарството и популарни меѓу населението. Добро е да се запознаете со нив, пред да се појдете на патување.

foodpanda, провери кои се најчесто користените зачини во одредени предели во светот.

Шпанија- маслиново масло, црн пипер и лук

Тунис- чили, коријандер, ким

Италија- маслиново масло, домати, магдонос

Индија- паприка, кокос, синап

Јемен- магдонос, лук, кардамон

Прованс (Франција) – маслиново масло, мајчина душица, жалфија

Иран- нане, лук, магдонос

Пакистан- ѓумбир, синап, кардамон

Мексико- чили, домати

Франција- вино, босилек, лук

Јапонија – каранфилче, копар, васаби.