НАЈДОБРАТА КОНЦЕРТНА САЛА ВО ЕВРОПА: Се наоѓа во Германија, еве во кој град

од Vladimir Zorba

Во рангирањето на меѓународниот специјализиран магазин Полстар, салата Mitsubishi Electric HALLE во Дизелдорф е на прво место меѓу 100-те најдобри европски концертни сали.

Тоа значи дека за прв пат е на врвот на листата и може да ја демонстрира својата позиција како култна адреса за концерти, шоуа, спорт и забава.

Полстар, најважното меѓународно трговско списание за индустријата за концерти и забава во живо, секоја година ја објавува „Магна карта“, која содржи рангирање на пазарот за забава во живо поделено по континенти. Mitsubishi Electric HALLE го зазеде првото место и по бројот на продадени влезници и по вкупен промет од концерти и настапи.

– Да бидеме признати како број еден во Европа на рангирањето на Полстар е огромен успех за нашата локација во Дизелдорф, рече Мајкл Брил, извршен директор.

Продадените повеќе од 187.000 билети и вкупниот промет од концерти и настапи од над 9,8 милиони евра го обезбеди првото место.

Спортските и корпоративните настани не се земени предвид при рангирањето. Во салата редовно се одржуваат концерти. Во последниве години, меѓу другите, во Дизелдорф настапуваа The Chainsmokers, One Republic, Anastacia и Emelie Sande.

Слични содржини