Николоски: Тргањето на плочата од „Св. Прохор Пчински“ е најголемата измама

од Nikola Popovski

Лажна величина, фасада, лажна плоча. Така обично прават политичарите кои се фарса без суштина, што само го покажува системот на владеење на СДСМ, изјави потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски одговарајќи на новинарско прашање како го коментира повторното вадење на плочата од манастирот Св. Прохор Пчински посветена на првото заседание на АСНОМ.

Според него, тргањето на плочата посветена на првото заседание на АСНОМ од манастирот Св. Прохор Пчински е потврда дека се работи за „најголемата измама и за најголемата фасада на македонската политичка сцена“.

-Стево Пендаровски со голема помпа во јавноста велеше дека се враќа прославата во Прохор Пчински, притоа излажа и не кажа дека  последно тоа се случи во 2009 година, туку велеше дека се случило многу порано, рече Николоски и истакна дека Пендаровски излажал кога кажал дека проблемот со плочата е речени за после неколку дена од неговиот кабинет да кажат дека се работи за лажна плоча.

Слични содржини