Нудат 8.200 евра за 38 недели – еве за што се работи и кој може да аплицира

од Vladimir Zorba

Истражувачкиот институт во Манхајм (CRS Clinical Research Services) спроведува нова студија и нуди 8.200 евра за кандидатите кои ќе излезат и се подготвени да учествуваат во студија 38 недели.

Институтот бара здрави жени и мажи кои имаат проблеми со вишокот килограми.

Ова клиничко испитување испитува дали различни дози на испитувачки лек влијаат на срцевиот ритам кај мажи и жени со прекумерна тежина.

– Учеството во клиничката студија, вклучително и прелиминарниот и финалниот преглед, ќе трае вкупно приближно 38 недели, пишува на интернет страницата на Истражувачкиот институт во Манхајм.

Условите за учество во истражувањето се:

* Жени и мажи со прекумерна тежина
* Возраст од 18 – 55 години
* БМИ (индекс на телесна маса) 27 – 34,9 kg/m2. Телесна тежина најмалку 70 кг
* Без поранешни пушачи или пушачи кои пушат најмногу 10 цигари дневно
* Без лица кои редовно земаат некои лекови
* Кандидатите кои аплицираат не смеат да учествуваат во друго истражување 60 дена пред оваа.

Можете да аплицирате преку веб-страницата на Истражувачкиот институт во Манхајм, каде што можете да најдете повеќе информации на оваа тема, сподели „Феникс магазин“.

Слични содржини