OpenAI: ChatGPT ќе може да разговара со корисниците

од Vladimir Zorba

OpenAI најави значително ажурирање на својот chatbot ChatGPT кој ќе може да води разговори со корисниците.

Според веб-страницата OpenAI, корисниците ќе можат да имаат активни разговори со ChatGPT, да бараат од четботот да му раскаже на семејството приказна пред спиење или да организираат дебата за време на вечерата.

Новите функции потсетуваат на виртуелниот асистент на Amazon – Alexa, или асистентот на Apple, Siri, пренесе Си-Ен-Ен.

Слични содржини