Овие работи никогаш не ги чистете со оцет

341 прегледи

Кога станува збор за природни средства за чистење, оцетот е најчесто главна ѕвезда. Меѓутоа, иако неговата употреба е сестрана, постојат материјали на кои киселината од оцетот делува инвазивно и може со тек на времето да ги оштети.

1. Кујнски плочи од гранит и мермер.

2. Плочки од природен камен.

3. Дамки од јајце на било каква површина.

4. Намештај кој е премачкан со восок.

5. Во комбинација со избелувач за облека.

6. Паркети и други видови дрво.

7. Машина за садови.

8. Накит од бисер.

Слични содржини