Актуелно
Почетна / Локално / ПЕ Штип:Картичките „зелена нафта“ доставени до секој земјоделец

ПЕ Штип:Картичките „зелена нафта“ доставени до секој земјоделец

Стотина земјоделци од селата во Општина Карбинци денеска ги добија своите картички за зелена нафта. Вработените во подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) во Штип денеска на терен им ги поделија картички на земјоделците, што не можат да ги земат од канцеларијата во Штип, пренесе „Агротим“.

Павел Иванов раководител на подрачната единица на МЗШВ-Штип вели дека картичките за зелена нафта се доделуваат на оние земјоделци, кои аплицирале во 2018 година.

loading...