Полнети пиперки по рецепт на професионални готвачи: Тајната на вкусот што ќе ве воодушеви

од Весна Петровска
32 прегледи

Разновиден зеленчук пристигнува на пазарите, и затоа убавото време нè искушува да подготвиме разни лесни јадења во кои ќе ужива целото семејство. Пиперки, домати, тиквички… лесно се комбинираат и прават специјалитети на кои никој не може да им одолее, а меѓу омилените се полнетите пиперки.

Ова традиционално јадење најчесто се прави од основни состојки, но ако сакате да го „надградите“ рецептот, сигурно можете да го направите тоа на неколку начини.

Сите состојки за рецептот:

– пиперки

– мелено месо – 500 грама

– сува сланина – 100 грама

– кромид – 250-300 грама

– домати – еден или два

– моркови – два

– доматен сос – 500 милилитри

– целер – парче

– магдонос

– јајце – едно

– ориз – 150 грама

– (зрна бибер, суви зачини, ловоров лист, лута црвена пиперка, сол и црн пипер)

– масло

Слични содржини