Португалската министерка за одбрана утре во официјална посета на Северна Македонија

од Radmila Tasevska

Министерката за одбрана на Португалија, Марија Хелена Кареирас  утре ќе пристигне во прва официјална посета на Северна Македонија, соопшти Министерството за одбрана.

За време на посетата, во Министерството за одбрана, министерката Кареирас ќе оствари тет-а-тет средба со министерката Славјанка Петровска, по што двете министерки ќе го потпишат и првиот договор за билатерална соработка на полето на одбраната.

Слични содржини