Прогласена суша во делови од Англија

од Stefanija Kuzmanovska

Во делови од Англија е прогласена суша по најсушното лето во последните 50 години.

Околностите кои оставија делови од Велика Британија без речиси никакви врнежи цело лето ја наведоа Националната група за суша (НДГ) да додели официјален статус на „подрачје зафатено од суша“ на делови од Југозападна, Јужна и Централна Англија и Источна Англија.

Оваа измена може да резултира со нови мерки, како забрана за користење на црева за полевање и прскалки приклучени на главниот водовод, но од Агенцијата за животна средина тврдат дека основните резерви на вода засега се загарантирани.

Слични содржини