РАДАРОТ ВЕ „УЛОВИЛ“, А КАЗНАТА НЕ СТИГНАЛА: Еве кога сообраќајните прекршоци во Германија застаруваат

од Vladimir Zorba

Доколку ве „улови“ камера за брзина додека возите, билетот треба да пристигне по пошта на вашата домашна адреса, под услов да сте сопственик на возилото што е снимено.

Но, што всушност се случува ако вашата парична казна не пристигне по пошта? Тогаш може да се сметате за среќни!

Сообраќајните прекршоци застаруваат по три месеци. После тоа време, можете да бидете сигурни дека казната нема да стигне до вас.

Застареноста на административните прекршоци е три месеци според германскиот Закон за административни прекршоци. Доколку казната не стигне на време, прекршокот застарува.

Слични содржини