Состојки:
1 кг пилешки гради
1 и 1/3 чаши вода
500 мл пилешка супа
1 чаша мајонез
1 чаша рендан кашкавал
1 лажичка сок од лимон
½ лажичка кари
1/8 лажичка црн пипер
500 г брокула, се сече на розички
1 лажица масло, стопено
1 и ¼ чаши лебни трошки476d7e0a006b6d1d5ed28ed4de938325

Подготовка:
Ставете го пилешкото во голема тава заедно со водата. Нека се загрее, потоа намалете го шпоретот. Покријте со капак и оставете 20 минути. Месото треба да стане розово. Потоа исцедете ја водата и исечете го пилето на парченца.  За да направите сос измешајте супа, мајонез, ¼ од кашкавалот, половина од сирењето, сок од лимон, кари и црниот пипер.

Во сад за печење ставете го пилешкото, брокулите и половина од добиениот сос.  Останатиот кашкавал измешајте го со остатокот лебни трошки и стопен путер. Посипете со другите производи во садот. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 30 минути.

Слични содржини