[РЕЦЕПТ] Потпечен модар патлиџан со домат и кашкавал

од Vladimir Zorba
6,6K прегледи

Потребни производи:
3 модри патлиџани
3-4 домати
200 г сирење или кашкавал
3-4 лукчиња
сол, црн пипер96bf7b3ea42aead7844bc0d1df40a50b

Подготовка:
Исечете модар патлиџан на тркалца со дебелина од околу 1 см и посолете ги. Оставете ги за 30 минути, за да се извади горчината, исплакнете ги со вода и исушете со кујнска хартија. Исечете ги доматите на кругови, а лукот истријте го со помош на преса.

Наредете ги кругчињата модар патлиџан во тава со нелеплив слој. На секое ставете малку од лукот, потоа кругче домат. Зачинете со сол и црн пипер и рендан кашкавал или сирење.

Ставете во загреана рерна на 180 степени.

Слични содржини