Редици за вакцинирање, луѓето масовно доаѓаа без закажан термин

од Берта Китинска

Утрово  има голема гужва на Саемот во Загреб, каде што луѓето чекаат во ред за вакцинирање додека надвор е многу топло.

Министерот за здравство, Вили Берош, реагираше на големиот број луѓе за вакцинирање на саемот во Загреб.

„Ги повикувам градоначалникот Томислав Томашевиќ и директорот на Наставниот институт др. Андрија Штампар Звонимир Шостар во врска со метежот на Саемот. Досега тие беа добро организирани, очекувам што побрзо да ја решат оваа ситуација! “, Рече Берош.

За денес се нарачани 6.000 граѓани, но дополнителни 1.000 пристигнаа без датум за втора доза на вакцинација. Првиот човек на НЗЈЗ, Звонимир Состар, рече дека луѓето што немаат закажано ќе бидат одбиени.

Слични содржини