[РЕЦЕПТ] Есенска чорба од компири, грав и колбаси

од Vladimir Zorba
163 прегледи

Производи:
5 ½ чаши вода
1 и ½ чаши конзервиран грав
3 чешниња лук
1 ловоров лист
¼ лажичка Бахар
2 чаши разредена пилешка супа
1 лажица доматно пире
¼ килограм колбаси сечени на кругови
½ лажичка сос од Ворчестер
400 г слатки компири исечени на коцки
сол и бибер по вкус
Подготовка:
Во голем тенџере измешајте грав, лук, ловоров лист, бахар, супа и чашите вода. Гответе додека зрната не омекнат доволно. Тргнете го листот на крај.
Во мал сад, измешајте го доматното пире со сок од Ворчестер. Потоа додадете го во садот. Додајте колбас. За ова време, компирот исечете го на коцки или покрупно по желба.
Додајте ги во супата парчињата. Конечно додадете сол и бибер. Служете ја супата топла.