[РЕЦЕПТ] Какао пудинг со пченкарен скроб

од Vladimir Zorba
961 прегледи

Производи:
½ чаша шеќер
3 лажички какао
¼ чаша пченкарен скроб (нишесте)
1/8 лажичка сол
2 ¾ чаши свежо млеко
2 лажици путер, омекнат
1 ванила
Подготовка:
Во длабок сад измешајте шеќер, какао, пченкарен скроб и сол. Топлете на средна температура со млеко. Промешајте додека не врие, а потоа постојано мешајте така што нема да останат грутки. Кога мешавината се згуснува, така што лажицата останува исправена, отстранете ја од врелата плоча. Додадете путер и ванила. Промешајте. Оставете да се олади, а потоа да се чува во фрижидер неколку часа пред сервирањето.

Слични содржини