Производи:
1 чаша овесна каша
¾ чаша брашно од цело зрно
1 ½ кафена лажичка прашок за печење
1 ½ лажички цимет
1/8 лажичка сол
2 лажици кокосово масло
1 големо јајце
1 течност ванила
½ чаша јаворов сируп
¾ чаша рендан морков
Подготовка:
Во сад, се меша овес, брашно, прашок за пециво, цимет и сол (суви состојки). Во посебна чинија, измешајте го стопеното кокосово масло, јајце и ванила. Додадете сируп од јавор. Измешајте ги двете чинии на производи и измешајте додека не се добие прилично хомогена мешавина. Оладете го тестото околу 30 минути во фрижидер.
Отстранете го тестото, направете крекери со рацете. Ставете ги во плехот за печење со кујнска хартија. Печете 30 минути во загреана рерна на 220-степени.