[РЕЦЕПТ] Медитеранско говедско месо со артишок

од Vladimir Zorba
231 прегледи

Производи:
1 кг телешко филе
1 лажица масло од семе од грозје
500 г артишок
1 кромид, сецкан
4 чешниња лук, пресечени или ситно сецкани
1 чаша говедска супа
300 гр сос од домати
250 г конзервирани домати
½ чаша сечени маслинки без семка
1 лажичка оригано
1 лажичка магдонос
1 лажичка пипер
1-2 ловорови лисја
½ лажичка ким
1-2 штипки на сол
Подготовка:
Маслото се загрева во голем сад на средна температура. Печете го месото додека не добие кафеава боја или 2-3 минути на секоја страна. Преместете го во садот со мултикук. Покријте со артишоки. Посипете со зачини. Истурете ја супата и доматниот сос. Додадете ги доматите од конзервата. Конечно, ставете ги лисјата што ќе ги отстраните пред сервирањето.

Гответе на бавна програма  7-8 часа.

Слични содржини