Производи:
500 гр телешко месо
2 чаши доматна салца
200 г конзервиран грав
3 чаши издробени мексикански тортиљи
2 чаши кисела павлака
250 гр црни маслинки без камен
½ чаша сецкан млад кромид
½ чаша сецкани домати, свежи
2 чаши рендано сирење
Подготовка:
Во длабоко тавче, пржете го месото, постојано мешајќи. Додадете салца. Намалете ја топлината и варете околу 20 минути се додека не се апсорбира течноста. Додајте грав и малку покачете ја температурата. Промешајте повторно за неколку минути.
Подмачкајте некоја тава за печење со масло. Раширете ги парчињата тортилја во неа. Се шири говедското месо на неа. Покријте со кремот. Попрскувајте рамномерно со маслинки, млад кромид, домати. Покријте со рендан чедар.
Печете 30 минути во печка за 180° или додека не се формира лесна кора.