Производи:
400 г варен грав за салата или готов од конзерва
2 средни скуши, исчистени
200 гр грашок
2 моркова
4 црвени печени пиперки
5-6 кисели краставички
1 црвен кромид
сол, бибер по вкус
3-4 лажици доматно пире
За маринадата:
200 мл оцет
100 гр шеќер
1 лажица сол
црн бибер во зрна
Подготовка:
Подгответе ја маринадата со ставање на сите состојки во тенџере. Варете ги морковитеи околу 25 минути. Печете ја рибата на скара или во рерната на хартија за печење со маслиново масло.
Во садот ставете исцеден грав, исечете кисели краставички, пиперки и кромид, исцеден грашок, доматна паста и киселите моркови.
Додадете ја сецканата риба, зачинете со сол и бибер и промешајте.