Се појавија првите официјални слики од проѕирниот Nothing phone (1)

од Vladimir Zorba

Компанијата Nothing веќе некое време ја крчка публиката на тивок оган, давајќи само неколку сознанија за тоа што носи нивното деби кога станува збор за мобилните телефони. Прво, добивме шанса да ја видиме (и доживееме) корисничката околина што ќе ја има овој телефон. После тоа добивме информации за некои технички спецификации, а сега конечно имаме можност да видиме како точно ќе изгледа тој „проѕирен“ заден дел на овој уред.

Дизајн на Nothing phone (1)

Првиот впечаток на овој мобилен уред е дека дизајнот е апсолутно минималистички, но не е ни половина проѕирен, како што замислувавме. Белата боја која се чини дека е мат му дава на овој уред еден вид „чист“ изглед. Сепак, мора да нагласиме дека овој уред воопшто не ни изгледа досаден.

Иако не дава целосен увид во внатрешните компоненти на начинот на кој очекувавме, има доволно увид за да го направи изгледот необичен. Исто така, постојат неколку различни текстури кои прават сегментите на овој уред да изгледаат како посебни целини. Интересно, необично и интересно.

Видливи компоненти

Од компонентите што ги гледаме на задната страна на телефонот Nothing phone (1), две камери се издвојуваат по засега непознати карактеристики, а има и калем за безжично полнење на овој телефон, кој го зазема централниот дел од задниот дел на екранот.

Покрај тоа, забележуваме неколку ленти кои ќе светат. Тие се наоѓаат точно околу влезот за безжично полнење, околу модулот со две камери, а има уште една права вертикална линија на дното на телефонот и една закосена лента во горниот десен агол на екранот. Токму тие светлосни ленти се она што беше видливо на првиот постер за Nothing phone (1) кога беше најавено дека новиот телефон ќе пристигне на лето.

Познати спецификации

Според порталот Techcrunch, Nothing phone (1) најверојатно ќе има мобилен чипсет Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1. Други карактеристики вклучуваат рециклирана алуминиумска рамка за телефон, а другите спецификации засега се непознати. Повеќе ќе дознаеме на 12 јули за кога е планирано претставување на овој уред пред јавноста.

Слични содржини