Се реконструира улицата позади Собрание, воведен времен сообраќаен режим

од Nikola Popovski

Во тек се градежни работи за реконструкција на коловозот на улицата „Даме Груев“, поради што е воведен времен режим на сообраќајот, информираат од ЈП „Улици и патишта“.

Денес нивните екипи по налог на Град Скопје ја започнаа првата фаза за реконструкција на коловозот на улицата Даме Груев.

-Тие машински го гребат оштетениот асфалт на потегот од раскрсница со ул.Македонија до ул.11ти Октомври и поради изведба на градежните активности десната страна на коловозот е затворена за сообраќај и обележана со соодветна сигнализација. На левата страна од коловозната површина сообраќајот се одвива во нормален тек. Времениот сообраќаен ќе важи до завршување на градежните активности на екипите на ЈП Улици и патишта Скопје, соопштија од претпријатието.

Слични содржини