Свинско со кисели краставички и кашкавал

од Vladimir Zorba
973 прегледи

Состојки:
2,5 кг свинско филе
400 г кисели краставички
4 големи глави кромид
200 гр црвени пиперки
500 мл течен крем за готвење
150-200 г кашкавал
сол, црн пипер
масло или масло
Подготовка:
Месото се сече на ленти, додавајте и вкусови  со сол и црн пипер и пржете во добро загреана тава со малку масло или путер. Откако е подготвено може да го одделите во чинија и во истата тава да се задуши кромидот.

Ако е потребно додадете уште малку масло. Откако кромидот ќе подомекне, ставете исечени кисели краставички и пиперките.

Кога зеленчукот ќе се запржи може да го вратите месото кај нив. Додајте павлака и се готви околу 2-3 минути. Префрлете ја смесата во тава, посипете со рендан кашкавал и пржете. Ако тавата ви е погодена за рерна не е потребно да го префрлувате јадењето во тава.

Послужете со гарнир по ваш избор.