The Rock ги купи сите чоколади од продавница: „Ги поправам грешките од младоста“

од Vladimir Zorba

АМЕРИКАНСКИОТ актер Двејн Џонсон влегол во продавница на Хаваи и ги купил сите чоколадни барови на познат производител, а тоа го направил од посебна причина.

Џонсон донел неколку стотици чоколади на касата и на тој начин му „подарил“ многу работа на продавачот. Причината за купувањето чоколади не е тоа што сака да ги јаде, туку што го направил овој потег со цел да ги „поправа грешките од младоста“. Актерот како тинејџер живеел на Хаваи и како 14-годишник секој ден крадел чоколадни барови пред да оди во теретана и ги јадел пред да вежба. Неговото семејство било многу сиромашно, па немал пари да си дозволи чоколадно задоволство.

„Конечно го истерав овој чоколаден демон кој ме јадеше со децении. Не можеме да го промениме минатото и не можеме да промениме некои од глупавите работи што сме ги направиле, но понекогаш можеме да направиме нешто за да се искупиме за тие ситуации и можеби да измамиме насмевка на лицата на непознати лица“, напиша Џонсон на Инстаграм, а освен чоколадните барови, актерот ги платил и сметките на сите присутни клиенти во продавницата.

Слични содржини