Трик што мора да го знаат сите возачи: Што да направите кога батеријата на вашиот клуч е испразнета

од desk4

И при празнење на клучот на автомобилот, автомобилот може да се отклучи и стартува бидејќи производителите вградиле и клуч за итни случаи во далечинскиот управувач.

Сè повеќе модерни автомобили се потпираат на практична технологија каде клучната улога ја игра далечинскиот клуч. Многу автомобили веќе немаат брава за отклучување. Затоа, многу возачи не знаат дека нема потреба од паника кога ќе се расипе далечинскиот управувач или кога ќе се потроши батеријата, пишува списанието Fenix.

И покрај овие пречки, автомобилот може да се отклучи и стартува бидејќи производителите вградиле и клуч за итни случаи во далечинскиот управувач. А модерните автомобили, иако на почетокот не изгледаат така, имаат класична брава на вратата која се крие зад мала капа на рачката на вратата. За да го отклучите автомобилот, потребно е само да го извадите капакот и да ја отклучите вратата на класичен начин.

Во модерните автомобили кои немаат брава, копчето за стартување работи дури и кога батеријата во клучот е празна. Неопходно е да го држите клучот малку поблиску до копчето и автомобилот ќе тргне. Различни модели на автомобили имаат и различни начини за отворање на куќиштето на далечинскиот управувач, а деталните упатства за пронаоѓање на скриениот клуч може да се најдат во упатството за сопственикот на автомобилот.

Слични содржини