Во Бугарија не полета патнички авион поради птици во моторот

од Milan1

На аеродромот во Софија, авион на „Луфтханза“ кој утрово требаше да полета за Франкфурт, остана на пистата откако птици влегоа во еден од моторите.

БНР, јави дека ниту еден од патниците не е повреден кои биле пренасочени и на други летови.

Единствена мала штета има на турбината на машината на авионот од германската авиокомпанија „Луфтханза“.

Слични содржини