Во потрагата по 13-годишното момче од Херцег Нови учествуваат 20 пловила и околу 100 спасувачи

од Radmila Tasevska

Потрагата по 13-годишниот Н.В. од Херцег Нови, кој бран го повлече во морето вечерта на 17 јануари, во близина на хотелот „Плажа“, денес продолжи со најобемна акција досега, во која учествуваат 20 пловни објекти и околу 100 спасувачи.

Потрагата ги опфати единиците на УПСУЛ, МВЦГ, Капетанијата на пристаниште Котор, Секторот за гранична полиција Херцег Нови, Дирекцијата за рибарство, Порто Монтенегро, Марин Лазуре, Дирекција за заштита и спасување, Портонови, УНА Тиват, Монтефиша, хотел Мамула Ајленд, Голден Вавеа, Ник – Ната.

Дополнително, учествуваат и 16 нуркачи, РЦУД Бијела, Армијата на Црна Гора и Противпожарната служба Котор, а се очекува и хеликоптер.

Слични содржини