Возел Aventador SVJ 244 km/h во зона со ограничување помала од 100 km/h

од Vladimir Zorba

Возачот на моделот Lamborghini Aventador SVJ изгубил свест кога бил запрен од полицијата бидејќи возел речиси три пати поголема од дозволената брзина.

Патрола на сообраќајната полиција на Калифорнија регистрирала италијански суперавтомобил кој се движел со брзина од 244 км/ч во зона во која се дозволени 88 км/ч. Ова е далеку под максималната брзина на ова чудовиште, но секако е многу побрзо од она што секој разумен човек би се обидел во зона на ограничување толку голема.

Фотографијата од казната споделена преку Фејсбук открива дека возачот е казнет за прекршокот несовесно однесување зад воланот или како што велиме насилно возење. Не е сосема јасно колкава ќе биде казната за ова застанување, но бидејќи е Америка, веројатно ќе биде шлаканица за овој богат сопственик.

Lamborghini Aventador SVJ е највпечатлив од сите модели во оваа легендарна линија, и иако неговото ограничено издание Ultimaa има малку поголема моќ, SVJ останува најлутиот уличен воин. Оваа машина е придвижувана од громогласен 6,5-литарски V12 агрегат, кој го минува ветрот неприкосновен со голем број напредни аеродинамички компоненти од италијанскиот гигант.

Слични содржини