Зеленски разреши тројца шефови на безбедносни служби

од Берта Китинска

Украинскиот претседател Володимир Зеленски разреши од должност шефови на три регионални ограноци на највисоката безбедносна агенција на Украина (СБУ).

По наредба на Зеленски разрешени се шефовите на ограноците на СБУ во Киевската област, во Лвовската област и во Тернополската област. Кабинетот на Зеленски не ги соопшти причините за нивната смена.

Зеленски минатиот месец ги разреши од должност шефицата на СБУ, Ивана Баканова и главниот обвинител, појаснувајќи дека нивните во одделенија имаат премногу лица кои се обвинети за соработка со Руси.

Слични содржини