Бајден: Јас сум Грк

од Симе Стоиков

Актуелниот Американскиот претседател Џо Бајден повторно го изненади светот со изјавата што ја даде:

„За мене гласаше секој американски Грк во Делавер. Затоа добив прекар на кој сум многу горд“, изјави Џо Бајден во своето излагање и притоа додаде:

„Јас сум Џо Бајденопулос“, рече првиот човек на САД.

Американскиот претседател Џо Бајден беше домаќин на годишен настан за Денот на независноста на Грција во Белата куќа во среда, 3 април.

Слични содржини