🎥Епизода 29: Јана Клопчевска

од Vladimir Zorba

Во оваа епизода професорката Јана и Јована зборуваат за она што се верува дека ќе биде следната голема и важна технолошка револуција – Биотехнологијата во производството на храна, лекови и преработката на остатоците од храната, како и можноста за иновации и претприемништво во овој сегмент.

Светот го вртат овие технологии, а Македонија има што да понуди.

✅ Биотехнологијата и кулинарството. Како се прават јадливи уметнички дела?
✅ Поддршката за студентите кои сакаат да почнат свој бизнис базиран на знаењата кои ги стекнале во текот на студиите.
✅ Што можат да научат професорите од своите студенти?
✅ Главното прашање: Што има во „специјалитетите” базирани на молекуларна гастрономија кои ги проба Јована?

Слични содржини