🎥Епизода 30: Филип Петровски

од Vladimir Zorba

Гостин во епизода 30 е Филип Петровски, основач на Data Masters, компанија која се занимава со Data Science, Бизнис интелигенција и Вештачка интелигенција.

Станува збор за македонска компанија за која визијата Филип ја добива во Португалија за време на постдипломските студии. Сега Филип предава на факултетот во Лисабон и почнува да го освојува португалскиот пазар.

Теми на кои зборуваме се:

✔ Моќта на податоците
✔ Важноста да се носат одлуки базирани на информации и податоци, а не само на интуиција
✔ Португалија и Македонија – разлики, сличности и можности за соработка
✔ Важноста на семејството, пријателите, блиските и тимот за развојот

Слични содржини