📸 Бритни Спирс за првпат во јавноста по објавување на нејзините мемоари, беше во друштво на маж

од Stefanija Kuzmanovska

Пејачката Бритни Спирс за првпат е видена во јавноста по објавувањето на нејзините мемоари „The woman in me“.

Таа прошета низ Холивуд, придружувана од Кејд Хадсон – агент и долгогодишен пријател, со кој поминува сè повеќе време откако се разведе.

Тие соработуваат заедно со години.

Во екот на движењето #FreeBritney, Кејд беше критикуван од многумина поради тоа што молчеше и не се залагаше јавно за пејачката.

„Не сум се огласил на оваа тема повеќе од дванаесет години, и што е многу, многу е. По илјадници смртни закани, шишиња со вода фрлени врз мојата глава од страна на набљудувачите велејќи дека ѝ го перам мозокот, Бритни, сега ќе проговорам. Ја обвинуваа како млада мајка, ѝ бутнаа 100 камери пред нос и чекаа да направи некој погрешен чекор, за вечно да има старател? Ова е кршење на основните човекови права. Молчев затоа што се плашев дека ќе ја загубам работата, кариерата за која давав сè 15 години, поради заканите од човек кој сите добро го познаваме, а не сакам ни да му го спомнам името… Доста е“, напиша тој своевремено.

Слични содржини