📸 Израелка која била заробена од Хамас, а потоа ослободена истетовира порака која го наежи светот

од Stefanija Kuzmanovska

Една од лицата кои беа фатени и затворени на 7 октомври, на музичкиот фестивал Нова во Израел, беше и Миа Шем.

21-годишна девојка безгрижно танцувала на фестивалот кога борците на Хамас ненадејно ја нападнаа израелската територија, а потоа и фестивалот.

Ги убиле сите околу Миа, но не и неа. Таа беше заробена и помина повеќе од еден месец во заробеништво пред да биде ослободена во размена на затвореници.

Неколку дена подоцна, Миа, сфаќајќи дека го добила својот втор роденден во животот, на својата рака истетовирала порака која го наежи целиот свет.

„Пак ќе танцуваме“, пишува на раката на Миа.

Слични содржини