📸Engler V12

од Vladimir Zorba

Компанијата Engler (основана во 2014 година од Виктор Енглер) претставува Super-Quad наречен Engler V12, кој има до 1200 КС и максимална тежина од 1200 кг.

Возилото има карбонски монокок со титаниумски елементи, а предвидената моќност се движи од 700 до 1200 КС, со целен вртежен момент до 1200 Nm и 8-брзински менувач со двојна спојка.

Има и карбон-керамички сопирачки (со 410 x 38 mm предни и 390 x 34 mm задни дискови), магнезиумски тркала од 20 инчи и гуми Michelin Pliot Sport Cup 2 (245/30 R20 напред и 305/30 R20 назад). .

Засега не се знае кога почнува продажбата, ниту по која цена.

Слични содржини