20 одлуки со кои ќе го поправите односот со партнерот

Понекогаш поради пренатрупаниот распоред љубовниот живот паѓа во втор план. Им даваме предност на работата, пријателите и многу други работи.

Со доаѓањето на новата година луѓето донесуваат одлуки поради кои сакаат да стана подобри и посреќни личности.

Доколку една од вашите одлуки е да посветите внимание на љубовниот живот и својот партнер, ова се 20 начини на кои можете да го поправите вашиот однос.

1. Почесто велите „ти благодарам“.
2. Направите нешто забавно и визбудливо заедно. Разбудете го авантуристот во себе.
3. Одвојте време за разговор.
4. Одложете го мобилниот и вниманието посветете му го на партнерот.
5. Повеќе смејте се заедно.
6. Не избегнувајте го сексот.
7. Вежбајте слушање со разбирање за да сфатите што ви зборува партнерот.
8. Секојдневно правете убави работи за партнерот.
9. Избегнувајте пасивно агресивни реакции.
10 Не замарајте со нетемелни и сомлително постапки.
11 Почесто велите те сакам.
12. Отворено разговарајте за финасиите.
13. Љубете се страсно.
14. Послушајте совет.
15. Извинете се кога ќе погрешите.
16. Научете да простите.
17. Почестете се одвоено дружење со пријателите.
18. Не дозволувајте малите работи да станат големи проблеми.
19. Дефинирајте заедничка цел и работете на неа.
20. Иако сте долго заедно, одете на романтичен состанок.

Слични содржини